Penne Pollo e broccoli 

Aantal personen: 2

 

 

 

Ingredienten:

 

 

 

225  gram pasta 

100 gram kipfilet
 

2 sjalot teentje knoflook
 

2 knoflook

4 el olijfolie

5 blaadjes basilicum1/2 blikje tomatenblokjes
 150 gram broccoli-roosjes
 

zout en peper naar smaak
 50 gr,. Mascarpone

50 gr. gorgonzola

een paar eetlepels Parmezaanse kaas

 

 

 

Adesso a lavoro:

 

 

Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper de knoflook. En  de sjalot Maak het blikje tomaat open, zet het klaar. .. Zet een pan met dikke bodem op matig vuur. (OOK EEN PAN VOOR HET KOKEN VAN DE PASTA)Verwarm er olie in, voeg de kip toe en braad die tot alle stukjes een beetje bruin zijn. Ui basilicum en  knoflook erbij, verder koken tot de ui glazig is. Dan tomaten, broccoli, zout en peper en oregano erbij. Goed doorroeren, aan de kook brengen, deksel erop en op laag vuur laten pruttelen

Nu ga je de pasta koken zoals je altijd doet.als klaar is giet je af verdeel  je de portie strooi wat Parmezaanse kaas er over klaar buon appetito.

 

 TIPS ALS DESSERT FACIAMO :

PANNA COTTA E YOGURT

Ingrediënten

·         4 gedroogde vijgen (zak 250 g), in stukjes

·         75 ml rode port

·         100 g suiker

·         3 blaadjes gelatine wit (pakje 12 stuks)

·         1 beker slagroom (250 ml)

·         1 vanillestokje (zakje 1.5 g)

·         100 ml volle yoghurt

Bereiden

1. Breng de vijgen met de helft van de port en 25 g suiker in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 2 min. doorkoken. Laat afkoelen. 2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verhit de slagroom in een andere pan. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg dit samen met het stokje en de rest van de suiker toe aan de room. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de room. Voeg de rest van de port toe en laat 30 min. afkoelen. Verwijder het vanillestokje. 3. Meng het vijgenmengsel en de yoghurt door de room en schenk dit in 4 timbaaltjes. Dek ze af en zet minstens 3 uur in de koelkast. Houd de timbaaltjes even ondersteboven onder de hete kraan en stort ze op 4 bordjes.