pasta en dessert



 Penne con acciughe

Ingrediënten : per 3 persone



5 el olijfolie ,400 gr penne  - 200 gr verse ansjovis - 100 gr kerstomaatjes - 2 teentje knolook - 1 handvol peterselie – ½ verse Spaanse peper - 1/2 glas witte wijn - zout – 5 blaadjes basilicum,1 sjalotje,10 aardbeien ,1/4 groen kool ,30 gr. Rucola of een handje vol

Ora a lavoro=

ansjovis  hak hem fijn.

Warm de olie op.  Fruit de knoflook de rode peper,uien,basilicum samen .  Voeg de ansjovis toe laat even goed opnemen en besprenkel met de witte wijn.Na 2 minuten voeg je de in stukjes gesneden tomaten erbij.

Kook ondertussen de pasta samen in kleine stukjes gesneden groene kool kook tot  beetgaar.  Giet af en meng ze enkele minuten met de ansjovis op een zacht vuur.

Strooi er de peterselie over.

Schep over in voorverwarmde borden en versier met de rucola

 

 

Budino di Melone

Per 4 persone

 

Cosa ci serve :

400 gr meloen - 1 blaadje gelatine - 50 cl room - 70 gr suiker

Voor de citroencreme :  De geraspte schil van een citroen - citroensap - 50 cl vloeibare room - 1 lepel poedersuiker

Ora a lavoro

Doe de gelatine blaadjes in koud water om te laten weken

snij  de meloen heel  fijn.  Zet het vruchtvlees op het vuur.  Als het begint te koken, voeg je de suiker en gelatine ( uitgeknepen hebt) toe.  Meng goed dooreen. 

Laat afkoelen en voeg de stijfgeklopte room toe.

verdeel in  4 vormpjes mee en laat tenminste 3 uur afkoelen in de koelkast.

Voor de citroencreme klop je de room halfstijf.  Meng er de poedersuiker, de geraspte schil en het citroensap aan toe.

Op koude borden leg je een spiegel van de creme. Leg er de puddinkjes op.  Of je serveert de puddinkjes met de citroencreme apart erbij.